Montaj gresie si faianta

Montare si placare gresie si faianta Sibiu

Placari cu gresie si faianta in bai, bucatarii, holuri, terase etc

De tinut minte in renovare si amenajare cu gresie si faianta este faptul ca acest lucru trebuie executat cu o atentie sporita, mai ales in detaliu. Un meserias profesionist va poate ajuta sa alegeti corect materialele folosite pentru montajul placilor de gresie sau faianta dorite. Este important ca amenajarea spatiului sa fie executat un montaj intr-un mod corect al gresiei si faiantei.

placari montaj gresie si faianta sibiu constructii

Profesionisti in montaj Gresie si Faianta Sibiu

DEEA Design (Sibiu Constructii) ofera aceste servicii de montaj gresie si faianta executate de profesionisti cu experienta la cele mai inalte standard calitative. Experienta acumulata de peste 30 de ani si lucrarile finalizate cu succes de placare si montare gresie si faianta ale tuturor clientilor ne recomanda.

 

Generalizarea etapelor intr-un proces de montaj gresiei si a faiantei

Aici detaliem putin etapele pe care le parcurge o echipa de profesionisti in montajul gresiei si faiantei. Aceste operatii nu sunt foarte complicate si pot parea sa le faceti chiar dvs (pentru asta vom detalia). Cel mai bun lucru ar putea fi sa apelati cu incredere la serviciile oferite de specialisti, meseriasi si profesionisti in acest domeniu. Chiar daca gasiti pe internet, intr-o revista sau la televizor o multime de ghiduri despre cum se poate monta gresia si faianta singur, nu va recomandam sa faceti acest lucru. Pentru asta aici incercam sa va oferim solutii si servicii de calitate la preturi competitive, pentru a putea apela cu incredere la firma noastra.

Profesionistii de obicei vor face un necesar intotdeauna cu 10-15% mai mult decat necesarul de gresie sau faianta masurat (acest procent se va pierde la taiere, straifuri, gauri de scurgere, s.a.m.d.).

Amorsare a suprafetei de montare

Inainte de a placa gresia sau faianta recomandam acest lucru pentru ca adezivul de lipire a placilor ceramice sa lipeasca bine. Pe termen indelungat sa nu existe riscul unor defectiuni in ceea ce priveste suportul gresiei sau faiantei.

montaj gresie faianta sibiu constructii

Stabilirea nivelului de inaltime la care va fi montata faianta –aici puteti intalni 2 situatii:

In cazul in care faianta va fi montata de sus pana jos montajul va porni de jos de la baza podea si vom placa un rand complet de faianta dupa care se va continua in sus pe perete montajul.

In cazul in care faianta va fi montata doar pana la un nivel fix pe perete se va porni montarea de la nivelul stabilit spre podea.

Aplicarea adezivului pe perete sau podea

Se aplica adezivul pe perete (pentru faianta) sau pe podea (pentru gresie) si se intinde uniform cu un piaptan sau spaclu dintat.

Fixarea placilor de gresie sau faianta

Se aseaza placile de faianta pe adeziv si se apasa ferm pentru a le fixa. Placile ceramice se pot bate usor cu ciocanul de cauciuc pentru a verifica daca acestea s-au fixat (exemplu un zgomot infundat indica o lipire uniforma). In cazul rosturilor se vor folosi distantiere (cruciulite) intre placi. In functie de dimensiunile spatiului placat, se vor taia placile de gresie / faianta la dimensiunile necesare.

Chituirea rosturilor

Dupa ce montajul cu gresie / faianta este finalizat ideal ar fi sa se astepte un cuantum de 24-48 de ore sa se usuce si intareasca adezivul. Intre timp rosturile vor fi curatate de orice urma de adeziv surplus. Materialul pentru chituit rostul trebuie foarte bine intins in rosturi asadar sa nu ramana nici un fel de spatiu liber. Surplusul de material va trebui indepartat, gresia si faianta se vor curata cu un burete umezit si o carpa uscata.