Gletuire glet interior exterior

 

Gletuire glet si zugravire locuinte si spatii comerciale

Tipuri de glet folosite in constructii

gletuire pereti, glet grosier, glet finisaj

Trebuie generalizat simplul fapt ca in amenajarea unui spatiu, fie interior sau exterior, exista doua tipuri de glet. Glet pentru incarcat (CT126) (numit si glet grosier) si gletul pentru finisaj (CT127). Primul tip de glet, gletul grosier se foloseste pentru a indrepta zona sau suprafata peretelui si egalizarea lor (unde exista denivelari). Ce de-al doilea tip este un glet fin care se foloseste pentru finisarea suprafetelor.

Gletul care se prezinta foarte bine preparat are aspectul smantanii. Recomandam ca gletul sa fie aplicat in urmatoarele 40 de minute dupa preparare cel mult. Intrucat dupa acest interval de timp (specific fiecarui tip mentionat de producator) va deveni in stare tare si uscata astfel nu se mai aplica uniform.

Gletul grosier de incarcare se poate aplica direct peste tencuiala sau peste caramida si sunt fabricate pe baza de ghips/ ipsos. Gleturile pentru finisaj, acestea fiind aplicate, de regula, peste un glet grosier de incarcare si sunt produse pe baza de ciment alb. Acestea pot fi mai usor de slefuit pentru o finisare mai perfecta. Dupa finisarea suprafetei, putem spune ca este pregatita pentru zugravit. In mod normal gletul se foloseste de obicei la amenajarea spatiilor interioare, acolo unde se doreste sa se obtina o suprafata mai perfecta, mult mai neteda, peste care vopseaua sa se aplice usor. In “cataloagele magazinelor de constructii”, sa le denumim asa, exista si gleturi de exterior, dar foarte putine dintre acest tip au caracteristicile si proprietatiile necesare care sa le faca rezistente la factorii atmosferici, iar in acest caz majoritatea meseriasilor profesionisti nu vor recomanda un glet de exterior.

Pentru mai multe detalii despre anumite servicii amenajari interioare exterioare nu ezitati sa ne contactati.