Parchet si pardoseala lemn

Parchet si pardoseala lemn masiv, laminat, parchet stratificat

Principalele tipuri de parchet si caracteristicile lor sunt:


Parchet din lemn masiv

Lemnul este un material elastic, rezistent la uzura si variatii climatice, ceea ce il recomanda drept un material ideal pentru pardoseala. Parchetul din lemn masiv creeaza o atmosfera calda, intima si se integreaza in orice stil de amenajare, clasic sau modern.

Parchetul din lemn masiv este rezistent in timp, nu retine praful si mucegaiul. Aspectul sau poate fi imbunatatit la nevoie prin raschetare si aplicarea unui strat de finisaj.

Un alt avantaj al acestui tip de parchet este ca are o capacitate de izolare termica foarte buna. Grosimea lemnului de numai 3 cm are aceeasi valoare izolatoare ca a unei suprafete de beton de 40 cm grosime.

Mai mult, datorita conductivitatii termice scazute, acest tip de parchet ajuta la o mentinere constanta a temperaturii ambientale, astfel ca pardoselile din lemn sunt calde iarna si racoritoare vara.

Un dezavantaj al acestui tip de parchet este acela ca, in timp, isi poate modifica forma si pot sa apara goluri inestetice intre lamele, stabilitatea lui dimensionala depinzand de umiditatea lemnului.


Parchet laminat

Parchetul laminat a devenit un produs foarte popular datorita faptului ca are un aspect placut, se intretine foarte usor si este mult mai accesibil decat parchetul masiv.

Acest tip de parchet este ieftin intrucat este realizat din conglomerate lemnoase (rumegus) si se gaseste pe piata in forma prefinisata, astfel ca este mai usor de montat. De asemenea, la nevoie, poate fi inlocuit cu usurinta sau demontat si apoi montat din nou.

Parchetul laminat are la baza un strat de fibra de lemn HDF (panouri de fibra de mare densitate), un strat care ii determina decorul si un strat de melamina ce ii confera rezistenta la trafic.

Un avantaj al acestui parchet este acela ca permite instalarea unui sistem de incalzire prin pardoseala.

Un dezavantaj este acela ca parchetul laminat asigura o calitate mai scazuta a izolarii termice si fonice decat parchetul din lemn masiv. Totodata, in timp, zonele de trafic intens isi pot schimba aspectul, devenind mate si nu pot fi raschetate sau refinisate.


Parchetul stratificat

Acest tip de parchet a aparut ca o alternativa viabila si mai accesibila la parchetul masiv. Au fost imbinate tehnologii avansate cu materiale naturale (lemn) pentru a scapa de problema rosturilor inestetice aparute in timp intre lamelele de parchet din lemn masiv. Mai exact, acest tip de parchet este realizat din doua straturi de lemn cu fibre incrucisate si prelucrate lateral pentru o imbinare de precizie.

Stratul superior, raspunzator si de aspectul parchetului, este format din placaj care ofera o stabilitate crescuta la contractare sau dilatare, fenomene ce pot aparea din cauza variatiilor de temperatura si umiditate.

Are un aspect elegant, asemanator celui din lemn masiv, putand fi slefuit si lacuit daca se uzeaza, dupa mai multi ani de folosire. Este realizat din lemn foarte bine uscat iar straturile sunt dispuse in asa fel incat asigura o stabilitate sporita, in timp, fiind exclusa aproape in totalitatea aparitia deformarilor. Este mai rezistent la umiditate decat parchetul din lemn masiv si la fel de rezistent la zgarieturi ca acesta.


Parchetul triplustratificat

Parchetul triplustratificat este format din panouri finisate si lacuite, prin incleierea cu adezivi speciali si presarea la cald. In compozitia sa exista trei straturi de lemn: superior – fag, stejar, paltin, cires, frasin, pin; mijlociu si inferior – alcatuite din aceeasi categorie de lemn nefinisat sau lamele rasinoase, eventual din brad.
Parchetul triplustratificat este foarte rezistent la zgarieturi si raze ultraviolete. Pentru a-i asigura rezistenta la uzura dar si aspectul aparte, parchetul triplustratificat este supus mai multor tipuri de tratamente. Umiditatea parchetului triplustratificat este de 6% pentru stratul superior si de 8% pentru straturile mijlociu si inferior.


Parchet industrial

Parchetul industrial este un parchet masiv , special adaptat pentru incaperi supuse la trafic intens. Acest tip de parchet este format din mai multe lamele de mici dimensiuni, asamblate intre ele si compactate in blocuri de forma paralelipipedica. Prin modul de dispunere al acestor blocuri si chiar prin inserarea unei lamele de lemn de culoare diferita, se pot crea jocuri estetice placute, care dau un aspect original si nonconformist pardoselii.

Parchetul industrial compune o pardoseala extrem de robusta si foarte rezistenta in timp. De aceea, este folosit mai ales in spatii comerciale, hoteluri, restaurante, ateliere dar poate fi aplicat si in apartamente sau case.

 

Putem oferi montaj oricarui tip de parchet, contactati-ne pentru lista de preturi.