Renovari apartamente case

Despre diferentele intre renovari si amenajari interioare

Renovarile in general presupune simplul fapt ca spatiul pe care doriti sa-l renovati urmeaza a suporta anumite transformari. Spatiul (camera, holbucatarie, sufragerie / living, baie, etc) aflandu-se intr-un stadiu degradat sau invechit. De aici nu vom folosi termenul, renovat sau renovare in pricina unor constructii noi, care se afla in faza – la rosu, si stadiul – la gri. Alminteri dorim sa realizam etapa – la cheie. Cel mai potrivit termen denumit este de amenajare.

amenajare si design dormitor renovat sibiu constructii

Poate fi o renovare mai scumpa decat o amenajare?

De cele mai multe ori da, renovarile sunt mai costisitoare. In situatia amenajarii constructiei noi, din etapa stadiului la gri, se afla cateva lucrari necesare. Stratul de glet de finisaj gletuire, zugravit lavabil (dupa pregatirea suprafetelor prin slefuit si grunduit cu amorsaj), montajul de gresie si faianta in baie, hol si bucatarie, montaj parchet laminat sau de lemn masiv, montare obiecte sanitare, montare prize, intrerupatoare si a corpurilor de iluminat etc.

Exemplu descris

In pricina unei renovari nu se va efectua direct operatiuni enumerate de mai sus. Incepem de obicei cu modificari prin minore demolari si reparatii. Se vor decoperta straturile vechi de zugraveala, decopertare gresie si faianta veche, modificarea / inlocuirea tevilor pentru instalatii sanitare si modificarea instalatiei electrice. Operatiunile acestea de lucru pentru renovare sunt suplimentare fata de amenajare; astfel avem costuri mai reduse ca dvs sa amenajati, un apartament cu 2 3 4 camere sau o casa.

Locuinta noua poate incepe de la stadiul – de rosu, la gri si gri avansat, din care este predata de dezvoltator sau constructor, pana – la cheie. Puteti sa renovati o locuinta veche, dar ramane la dorinta dvs sa comparati idealul pe care il doriti. Contactati-ne in vederea unei oferte de preturi pentru amenajare de apartamente cu 2-3-4 camere, amenajare case sau amenajarea unei locuinte noi de la gri. Pentru oferta si estimarea unui pret de renovari este necesar o consultanta impreuna si sa analizam amanuntit spatiul locuintei dvs, iar de aici stabilim lucrarile necesare ca rezultatul designul interior / exterior sa fie conform dorintelor dvs.

 

Modele de preturi estimative in renovari

In cazul micilor renovari, precum rezugravitul apartamentului care in prealabil a fost vopsit in lavabil, costurile de cheltuieli cu manopera nu sunt ridicate. Atunci cand anterior zugraveala a fost din huma sau var, si dorim zugravitul cu vopsea lavabil, primul lucru va fi indepartarea zugravelii veche in totalitate, gletuirea tavanelor si peretilor, si dupa aceea zugravim cu vopsea lavabila, costul manoperei fiind evident mai mare.

Pretul va fi mai mare in situatia in care se modifica instalatia electrica (efectuarea noilor canale pentru firele de curent, trasabilitate, lipire, reparatie canale perete), reconstructia instalatiilor sanitare (tevi si conducte noi, calorifere, racorduri etc), renovarea baii (gresie si faianta, obiecte sanitare noi) si a bucatariei (schimbare gresie, faianta). In situatii asemanatoare costul cheltuielilor pentru renovarea apartamentului pot depasi suma de 4000 de euro pe manopera lucrari de renovare apartament cu 2 camere, la care adaugam si costurile de pret al materialelor. Pretul poate diferi in functie de suprafata locuintei. In cazul unui apartament vechi, apartament cu 4 camere, pretul de manopera in renovare va fi semnificativ mai mare decat pretul de renovare pentru un apartament cu 2 camere. Asadar in renovarea unei case vechi provocarea ar putea fi mai mare si vor trebui analizate cu atentie circumstantele, merita investitia in renovare? sau ar fi ideal o constructie noua?

renovare amenajare dormitor modern de lux dormitor design 2
renovare amenajare dormitor modern de lux dormitor design 2b
renovare amenajare dormitor modern simplu 3
renovare amenajare dormitor modern simplu
renovare amenajare mansarda dormitor modern elegant dormitor mansarda design 1
renovare amenajare dormitor modern si elegant dormitor design 5
renovare amenajare dormitor modern de lux dormitor design 1
renovare si amenajare bucatarie deschisa simpla design
renovare si amenajare bucatarie moderna design 4
renovare si amenajare bucatarie deschisa simpla design
renovare si amenajare bucatarie moderna design 1
renovare amenajare living sibiu design
renovare sibiu amenajare living rustic modern sibiu design
renovare amenajare living design sibiu
renovare sibiu amenajare living design sibiu 2
renovare amenajare living design
renovare sibiu amenajare living rustic modern sibiu design 3

Renovari apartamente si case – concepte, solutii, executii si provocari

Pregatitul renovarii spatiului este ideal sa fie realizat din timp (in cazul timpului presat de o data stabilita pentru finalizarea lucrarilor la termen). Transformarea / schimbarea care o va suferi locuinta (spatial casei sau apartamentului) implica uneori mutarea familiei, pentru perioada de timp in care se desfasoara lucrarile. Dezacordarea instalatiei electrice si instalatiilor sanitare bucatarie, baie, duc la imposibila locuire in conditii normale a familiei. Daca vorbim despre renovare partiala (o parte a casei sau apartamentului) si excludem lucrari la instalatiile electrice sau sanitare, atunci excludem cazul mutarii. Pentru o idee de a face cunostinta cu provocarile unei renovari, dar si pentru a observa diverse concepte, idei sau solutii, va recomandam vizionarea unor episoade din emisiunea Visuri la cheie (urmariti pe ProTv sau YouTube).

Firma DEEA Design Sibiu Constructii profesionisti in renovari si amenajari interioare finisaje exterioare realizeaza proiecte de renovari case si apartamente 2 3 4 camere, in Sibiu si in vecinatatea Sibiului: Cisnadie, Selimber, Sura Mare, Sura Mica, Cristian etc. Tot-odata in portofoliu, detinem si avem proiecte de amenajare si renovare in toata Romania, cat si in Germania si Franta.

Pentru o oferta de pret in vederea renovarii unui apartament sau case, nu ezitati sa ne contactati.